ASIAKKAALLE
Turvattomista kokemuksista toivutaan vain turvassa
Pohditko miten mennyt vaikuttaa tähän hetkeen?
Onko sinulle turvan kokeminen joskus vaikeaa?
Oletko joskus yrittänyt säädellä tunteitasi päihteillä tai muilla haitallisilla keinoilla?
Tule mukaan Särön toimintaan! Särö-ryhmässä ja yksilötyössä saat tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen. Särö-toiminnan kohderyhmänä ovat yli 18-vuotiaat rikos- ja päihdetaustaiset. Tutustu Särön toimintaan:
RYHMÄT
Särö-ryhmässä et ole yksin – tietoa traumasta, vertaistukea sekä keinoja vakautumiseen ja rauhoittumiseen.
Taitopainotteisia vakautumisryhmiä järjestetään yhteistyövankiloissa ja Pirkanmaalla.
Mitä SÄRÖ-ryhmässä tehdään?
10-kerran vakautumisryhmässä tarjoamme tietoa traumasta, traumatisoitumisesta sekä vakautumisesta. Lisäksi harjoittelemme yhdessä vakautumis- ja rauhoittumiskeinoja sekä vahvistamme harjoitusten avulla keho-mieliyhteyttä. Ryhmä tarjoaa myös mahdollisuuden vertaistukeen sekä omien kokemuksien jakamiseen. Kokemusten jakaminen ei ole pääosassa, ja se tehdään turvallisesti. Ryhmässä ei kuvailla traumatapahtumia yksityiskohtaisesti uudelleen traumatisoitumisen ehkäisemiseksi.
Kenelle ryhmä sopii?
Särö-toiminnan kohderyhmänä ovat yli 18-vuotiaat rikos- ja päihdetaustaiset, joten ryhmään hakeutuvilla tulisi olla jonkinlaista rikostaustaa tai kokemus siitä, että oma päihteiden käyttö on tai on ollut jossain määrin haitallista. Lisäksi ryhmään hakeutuvan tulisi pystyä lähtökohtaisesti sitoutumaan 10-kerran ryhmään. Ryhmään hakeutuvan ei tarvitse kokea olevansa traumatisoitunut, vaan riittää, että esimerkiksi menneisyyden tapahtumat pyörivät mielessä tai aihe kiinnostaa. Ryhmä sopii hyvin esimerkiksi henkilölle, jolla on ahdistusoireita ja hän käyttää tai on käyttänyt päihteitä tunteidensa tai vireystilansa säätelyyn. Ryhmään voi hakeutua, vaikka olisi jonkin verran aktiivista päihteidenkäyttöä, jos kuitenkin pystyy sitoutumaan ryhmään.
YKSILÖTYÖ
Traumasensitiivinen yksilötyö ryhmässä opittujen taitojen vahvistamiseksi.
Yksilötyö on keskustelutukea, joka on suunnattu rikos- ja päihdetaustaisille henkilöille. Yksilötyötä tehdään traumasensitiivisellä työotteella ja sitä tarjotaan asiakkaille 5–10 tapaamiskertaa. Tavoitteena on vahvistaa taitoja ja hallintakeinoja sekä lievittää traumatisoitumiseen liittyviä oireita. Tavoitteena on luottamuksen lisääntyminen avuntarjoajia kohtaan.
Palautetta yksilötyöstä:
"Olen oppinut avautumaan omista ongelmista ja hyväksymään että tarvii tukea ja sitä on mahdollista saada"
"Olen uskaltanut ja saanut olla oma itseni, kaikesta on voinut puhua."
"(Hyödyllisintä oli) tietoisuus eri osista "minuudessa" tunteet, järki, keho."
"Psyykkinen terveys ja hyvinvointi ovat lisääntyneet"
"Ensimmäistä kertaa tuli sellainen olo, että välitetään."
PALVELUOHJAUS
Yksilöllinen tuki asioiden hoitoon ja ohjaus tarvittaviin palveluihin.
Palveluohjaus on lyhyempää yksilöllistä tukea, jossa asiakas saa tukea asioiden hoitoon ja ohjausta tarvittavien palveluiden löytämiseksi. Yksilöllisessä tuessa huomioidaan asiakkaan mahdolliset traumakokemukset ja elämänhistoria ja käytetään vakauttavaa työotetta.
MITEN PÄÄSEE MUKAAN?
Särön toiminta on täysin maksutonta osallistujille. Mukaan pääset ottamalla yhteyttä Särön työntekijään.
Tarjoamme turvallisen ja ymmärtävän ympäristön, jossa saat tukea elämän haasteisiin. Työskentely aloitetaan tutustumiskäynnillä, jonka aikana pohdimme yhdessä, voisiko Särön toiminta olla juuri sinulle sopiva tuki.